Palvelemme joustavasti ja ammattitaitoisestiIMG_0757

”LUOTETTAVA JA OSAAVA KELLOSEPÄNLIIKE” – asiakkaan kommentti

 

Ostamme kelloja ja kunnostamme niitä käyttöön

Mikäli haluat tarjota meille käytettyä kelloasi, lähetä kello meille pakaten se hyvin ja merkitse mukaan yhteystietosi ja kellon tiedot. Jos haluat kysyä meiltä alustavaa tarjousta valokuvien perusteella, lähetä sähköpostilla tarkat valokuvat eri puolilta kelloa ja kaikki tiedossasi olevat tiedot. Kuvaile viestissä kellon mitat, huoltohistoria, vikoja, aiempaa käyttöä yms ja kerro millaisen hinnan toivoisit saavasi. Annamme kuvien ja tietojen perusteella alustavan arvion, lopullisen hinnan saat tarkastettuamme kellon ja myös sen koneiston. Mitä enemmän saamme tietoa kellostasi, sitä paremmin pystymme maksamaan siitä.

Pääasiassa ostamme kellot kunnostettavaksi mahdollisimman lähelle alkuperäistä kuntoaan. Usein kello on jo tullut tiensä päähän kun sitä on käytetty huoltamattomana, eikä osia enää ole saatavana juuri mistään tai esim. pinnoitettu kuori on kulunut jo kunnostuskelvottomaan kuntoon. Silloin kello päätyy hyväkuntoisilta osiltaan varaosiksi. Pyrimme käyttämään aina uusia osia huolloissa mutta joidenkin kellojen osat ovat loppuneet jo koko maailmasta, joten joskus on pakko käyttää purkuosia. Sovimme tästä asiakkaan kanssa etukäteen. Ilmoitamme huoltotodistuksessa jos kellon kunnostuksessa on jouduttu käyttämään esim. käytettyjä koneisto-osia.

Myymme huollettuja ja kunnostettuja kelloja

Myymme pääasiassa vain huollettuja kelloja, joten otamme mieluiten vastaan huoltamattomia kohteita. Kaikkia kannattaa kuitenkin tarjota, me ammattilaisina osaamme sanoa mikä kello on minkäkin arvoinen ja näin rahan arvoiset yksilöt eivät mene hukkaan. Meillä on kymmenien vuosien kokemus käytettyjen kellojen kunnostuksesta ja myymisestä ja osaamme myös neuvoa, miten ja millä hinnalla kannattaa myydä, ellemme me ole kiinnostuneita ostamaan.

Huolto- ja arviointipalvelu

Teemme kaikenlaisten kellojen huoltoja, kunnostuksia ja restaurointeja ja työllämme on aina työtakuu. Kehitämme parhaillaan pinnoitettujen kuorien kunnostusprosesseja. Toimitamme kaikista huolletuista ja kunnostetuista kelloista kuvat ja kellon yksilöintitiedot sisältävän huoltotodistuksen. Huoltotodistus vaikuttaa kellon arvoon.

  • Huollamme kellot takuutyönä ja teemme kuorikunnostuksia, taulurestaurointeja ja aina alkuperäisyyttä kunnioittaen.
  • Suuresta varastostamme löytyy varaosia hyvin vanhoihinkin kelloihin. Käytämme aina mahdollisuuksien mukaan alkuperäisosia.
  • Laaja kokemuksemme kellojen kunnostuksesta ja restauroinnista tarjoaa mahdollisuudet toteuttaa vaikeimmatkin alkuperäistykset.
  • Palveluksessamme on myös erittäin taitavia kultaseppiä, jotka pystyvät esim. vaativiin kellokuorien kunnostustöihin.

Rannekellon huoltopaketti sisältää:

Toimintojen tarkastus
Huoltoarvio kuori avaten
Koneiston ja taulun/osoittimien irroitus ja tarkastus
Koneiston purkaminen kokonaan
Varaosien etsiminen varastosta tai hankinta
Koneiston osien puhdistus kellonpesukoneessa
Koneiston kokoonpano ja voitelut
Tarkastus /käynnin säätö
Taulun ja osoittimien puhdistus
Taulun ja osoittimien asennus koneistoon
Kuoren ja rannekkeen purkaminen ja puhdistus
Kuoren ja rannekkeen kokoonpano
Koneiston asennus kuoreen
Kellon dokumentointi
Koekäyttö ja loppusäädöt

Pyrimme antamaan mahdollisimman edulliset tarjoukset kaikista huolloista ja kunnostuksista. Laskemme huoltohinnan päälle kelloon vaadittavien osien hinnan. Normaali huoltojonotilanne on noin 2-3 viikkoa. Huollamme ja kunnostamme kellot säilyttäen ne mahdollisimman alkuperäiskuntoisina kestävyys, käyttöominaisuudet ja kunto huomioiden. Emme yritäkään tehdä vanhoista kelloista uusia tai esim. vesitiiviitä, ellei asiakas sitä halua. Vesitiiviyden saavuttaminen vaatii yleensä kaikkien kuoriosien vaihtamista.

Kuorikunnostuksesta

Mikäli kellossa on esim. kaiverrus samalla pinnalla alkuperäismerkintöjen kanssa, kaiverrusta ei poisteta koska alkuperäismerkintöjä ei pidä poistaa. Samoin hyvin ohuille rakenteille tai pinnoitettuun kuoreen kaiverrettuja merkintöjä ei yleensä voida poistaa pilaamatta kuorta. Ilmoitamme, mikäli jotakin osaa kuoresta on käsitelty toimestamme. Emme vastaa kuorille aiemmin tehdyistä muutoksista tai niiden aiheuttamasta alkuperäisyyden menettämisestä.

Kellosepän työllä on takuu

Toimitamme kellon mukana huoltotodistuksen, jossa on kellon yksilöivät tiedot ja valokuvat sisä- ja ulkopuolelta sekä tiedot vaihdetusta osista ja mahdollisista kunnostustöistä. Huoltotodistus on myös huollon työtakuutodistus. Myönnämme rannekellojen huolloille kahden (2) vuoden työtakuun. Joillekin hyvin vanhoille, n. 100 vuotiaille tai alunperin erittäin heikkolaatuisille kelloille myönnämme yhden (1) vuoden työtakuun. Emme myönnä vesitiiviystakuuta, ellei sitä meiltä erikseen pyydetä.

Tavoitteemme

Tällä hetkellä pyrimme keskittymään nettikaupan tuotevalikoiman laajentamiseen ja valitsemaan satojen projektikuntoisten rannekellojen valikoimasta myyntikohteita uuteen nettikauppaamme Kellotori.fi. Löydät sieltä myöhemmin myös muita kauppiaita, jotka tarjoavat valikoimaansa meidän luomien sääntöjen mukaisesti, luotettavasti ja helposti.

Lyhyen tähtäimen tavoitteemme on saada tarjottua mahdollisimman laaja valikoima vintagekelloja vintageikäisiä kellotarvikkeita ja samalla myös löytämään luotettavat keinot ostaa kodin kelloja. Laajasta valikoimastamme löytyy upeita kohteita kotiin ja myös kauppiaille, joten tiedustele rohkeasti esim. sähköpostilla jos etsit tietynlaista kelloa.

Pitkän aikavälin tavoitteemme on parantaa käytettyjen kellojen markkinoita luotettavuuden ja avoimuuden suuntaan sekä tuottaa mahdollisimman paljon tietoa kellojen oikeanlaisesta huollosta, kunnostuksesta ja restauroinnista pyrkien samalla tuomaan markkinoille järjestelmiä vanhojen kellojen arvoa etsiville.

Kellohuoneella on nähtävänä laaja kokoelma suomalaisen nimisiä ranne- ja taskukelloja kuten Ilves, Karhu ja Oiva. Myös Suomessa valmistettuja tai kasattuja kelloja kuten Valmet, Hehku ja Sirius ym. on paljon sekä monia suomalaisten liikkeiden nimellä maahantuotuja tasku-, ranne- ja herätyskelloja kuten K. Paukku Nokia, Emil Kytölä Jyväskylä ja Granlund Vaasa.

Tervetuloa käymään

Kellohuoneen osoite on Maakunnantie 2 Karkku, Sastamala. Olemme melkein aina töissä mutta sopikaa tapaamisesta etukäteen, jotta tiedämme olla paikalla juuri sinulle parhaaseen aikaan. Yhteystiedot ->

Tervetuloa!

 


 

Työreferenssejä:

 

Työraportti – Titus Chronographe – Kultakuorisen (foliokuori) 50-luvun kronometrirannekellon kuorikunnostus ja huoltoraportti.